Російський олігарх за підтримки Кремля розпалює в Україні сепаратизм

Четвер, 19 червня 2014, 18:57

СБУ вважає російського олігарха Костянтина Малофеєва причетним до сепаратизму на сході України.

Про це з посиланням на речника СБУ пише видання виданні Bloomberg

За її словами, СБУ вважає Малофеєва "активним координатором" проросійського заколоту".

"Він корисний як Сорос в тому, що він діє на свій розсуд. Він підходить російській владі, до вони не хочуть брати на себе відповідальність за деякі речі", - сказав політконсультант персоналу Путіна Сергій Марков.

"Поки Малофеєв офіційно незалежний гравець в Україні, в нього підтримка російського уряду у загальному сенсі, тобто кожен, хто може, має допомагати", - зазначив він.

В інтерв’ю виданню сам Малофеєв сказав, що його єдині фінансові внески, які стосуються конфлікту в Україні – це підтримка біженців.

Видання зазначає, що участь Малофеєва в сепаратизмі в Україні може пояснюватися бажанням заробити прихильність Путіна на заради майбутніх інтересів для його бізнеса.

Сам Малофеєв вважає Україну "штучним утворенням на руїнах російської імперії".

"Вибачте мені брак політкоректності, але Україна – це частина Росії. Я не можу вважати українців неросіянами", - сказав він.

Малофеєв каже, що час спливає для нового президента Петра Порошенка, який на думку росіянина, має віддати більше влади регіонам на сході для того, щоб знизити напругу.

"Київ все ще має шанс створити федеративну республіку та все вирішити", - сказав Малофеєв.

Водночас, на питання, чи має анексувати Путін схід України, Малофеєв сказав: "Неможна включити всю Україну в Росію, але схід, можливо".

Водночас Малофеєв описує себе як православного патріота і каже, що не може не пишатися його колишнім радником з PR – Олександром Бородаєм.

Малофєєв супроводжував самопроголошеного прем'єра Криму Константинова, коли той зустрічався з президентом Росії Путіним у Сочі. Водночас речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нічого не знає про візит Малофеєва  в Сочі.

За словами Малофеєва, він познайомився з Аксьоновим у січні. Він зазначив, що Аксьонов пізніше найняв Бородая, як його головного помічника. Після анексії Криму Бородай взявся за схід України.

За словами Малофеєва, Ігор Стрєлков/Гіркін є другом Бородая. "Ігор – людина ідеї. у нього дух російського офіцера, який любить російську імперію. Я можу лише симпатизувати йому", - сказав  Малофеєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування