Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лаврову не подобається робота західних ЗМІ, хоче розолюцію РБ ООН

Понеділок, 2 червня 2014, 12:01

Росія в понеділок планує внести до Ради безпеки ООН проект резолюції для стабілізації ситуації в Україні.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає російський "Інтерфакс".

Він заявив, що "всім слід сконцентрувати зусилля на безумовному виконанні Женевського заяви від 17 квітня і складеної на його основі так званої "дорожньої карти", яку підготував президент Швейцарії у своїй якості голови ОБСЄ", - сказав Лавров.

"Щоб домогтися виконання цих документів, а обидва вони починаються з вимоги припинення будь-якого насильства, Росія планує внести до Радбезу проект резолюції", - додав він.

"У цьому проекті резолюції міститиметься вимога створити негайно гуманітарні коридори, якими мирні жителі можуть вийти з районів бойових дій, якщо вони цього захочуть", - розповів Лавров.

На його думку, не справдилися прогнози Заходу про стабілізацію ситуації в Україні після президентських виборів.

"Нас переконували досить довго наші західні колеги, що як тільки відбудуться президентські вибори в Україні, ситуація заспокоїться. Все відбувається рівно навпаки", - думає Лавров.

Водночас російський міністр висловив незадоволення у зв'язку з тим, як висвітлюються події в Україні в західних ЗМІ.

"Ми сильно стурбовані тим, що відбувається: кожен день гинуть люди, все більше страждають цивільні особи, мирне населення; проти них продовжують використовувати армію, бойову авіацію, важке озброєння", - заявив Лавров.

Він вважає, що "більшість західних ЗМІ ці відомості замовчують, показують інші картинки".

Як відомо, Росія прийняла керівництво в Радбезі ООН, де її позицію по Україні не підтримує жоден член.

Раніше глава Міноборони України Коваль заявляв, що артилерія силами АТО не застосовувалася і армія робить все можливе, щоб уникнути жертв серед мирного населення.

Терористи на Сході часто прикриваються мирними жителями, а також ведуть вогонь, в тому числі снайперський, з житлових будинків.

У цій ситуації російські ЗМІ, які буквально знаходяться "на передовій" в тісній взаємодії з терористами, часто подають ситуацію повністю спотвореною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...