Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

АТО ПРИПИНЕНА НА ТИЖДЕНЬ

П'ятниця, 20 червня 2014, 19:16

Сили антитерористичної операції з п'ятниці, 20 червня, і до 27 червня припиняють бойові дії.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час спілкування з жителями Святогорська Донецької області, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За його словами, це робиться для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зроблять, будуть знищені.

Бойові дії будуть носити тільки характер відповіді, тобто якщо бойовики будуть нападати на наші сили, підкреслив президент.

Він також заявив, що найближчим часом почнеться відновлення будинків, постраждалих під час боїв. Всі роботи з відновлення вестимуться за рахунок держави.

Водночас прес-служба президента повідомила, що у центрі Антитерористичної операції Порошенко прийняв рапорт генерала Муженка про те, що о 18:30 завершилась операція з встановлення на кордоні режиму оборони. 

Президент наказав: "Переходимо до наступної фази мирного плану – встановлення режиму контролю над державним кордоном".

Після цього глава держави віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив він.

"Питання територіальної цілісності обговоренню не підлягає!" - наголосив президент.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Як відомо, Порошенко у п'ятницю прибув до табору Антитерористичного центру Національної гвардії.

Також він провів зустріч з громадянами Донецької області у місті Святогірськ. Президент розповів їм про мирний план з врегулювання ситуації у регіоні, і був підтриманий присутнім місцевим населенням та переселенцями зі Слав’янська.

Також глава держави відвідав Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування