Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баррозу обговорив з посадовцями Балтії санкції проти РФ

Субота, 21 червня 2014, 14:51

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і прем'єр-міністри країн Балтії висловилися за обговорення нових санкцій проти Росії.

Про йдеться у повідомленні прес-службі естонського уряду, - передає Інтерфакс.

На зустрічі, яка відбулася в суботу в Таллінні, сторони висловили занепокоєння тим, що "Росія не зробила кроків з стабілізації ситуації в Україні".

"Було визнано, що слід невідкладно обговорити можливе встановлення нових санкцій щодо Росії", - наголосили у прес-службі.

На прес-конференції за підсумками зустрічі Баррозу зазначив, що бажає бачити єдину позицію держав Європейського союзу щодо України.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас запропонував провести "серйозне обговорення в Європейському союзі, який до цього готовий".

При цьому Баррозу закликав Москву підтримати припинення вогню на Сході України та мирний план українського президента, повідомляє Німецька хвиля.

"Ми закликаємо передусім Російську Федерацію використати усі важелі впливу задля цього та підтримати цей план (миру - Ред.) публічно та конкретними заходами", - сказав Баррозу. 

Також Баррозу закликав усі сторони конфлікту не упустити нагоди, яку "довго шукали", та справді зупинити погіршення ситуації на Сході України. 

Як відомо, президент США Барак Обама, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили про ризик нових санкцій з боку Заходу, якщо вона не послабить напруженість на кордоні з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування