Путін розповів Меркель і Олланду про "важку кризу в Україні"

Неділя, 22 червня 2014, 16:41

Президент Росії Володимир Путін обговорив ситуацію в Україні по телефону з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це повідомила прес-служба президента РФ.

Путін обмінявся думками з європейськими лідерами про "шляхи подолання важкої внутрішньополітичної кризи в Україні", - сказано в повідомленні.

Політики розглянули розвиток ситуації в контексті заяви президента України про призупинення бойових дій на південному сході країни.

Путін в цілому підтримав рішення Порошенко реалізувати план з мирного врегулювання.

У цьому зв'язку було підкреслено, що озвучені главою української держави наміри повинні бути підкріплені "реальним припиненням вогню".

"Наголошено на необхідності негайного початку переговорів між київською владою та представниками протестних регіонів", - зазначено в повідомленні.

Президенти Росії і Франції і канцлер ФРН акцентували свою готовність сприяти нормалізації ситуації на Україні, - запевняють у російському відомстві.

Як відомо, 20 червня президент Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

Ведення вогню припинено з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Російський президент Володимир Путін підтримав план Порошенка, але назвав його "ультиматумом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News