У РНБО не кажуть, кого представляє Медведчук на переговорах

Вівторок, 24 червня 2014, 12:29

Другий президент України Леонід Кучма – єдиний, хто представляє українську сторону в роботі тристоронньої  групи щодо вирішення кризи на сході України.

Про це заявив речник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу у вівторок.

"Кучма представляє українську сторону в роботі тристоронньої контактної групи", - сказав він.

"(Віктор) Медведчук – це не українська сторона. Пан Кучма представляє президента. Я офіційно не даю коментар на цю тему – але Медведчук… Це буде окрема інформація, ми скажемо, кого представляє Медведчук", - заявив Чеповий у відповідь журналістам.

За його словами, ця інформація буде "найближчим часом", а зараз він не уповноважений коментувати це.

На запитання про народного депутата Нестора Шуфрича, який ходить разом із Медведчуком, Чеповий заявив: "Я не уповноважений коментувати це".

Речник РНБО наголосив, що сторона України в цих переговорах – це Кучма.

"Українська сторона не веде і не буде вести переговори з бойовиками, терористами і диверсантами. Це офіційна лінія, яку я передаю", - запевнив вкотре він.

На запитання про те, чи присутність Олександра Бородая на переговорах означає, що представників так званої "ДНР" визнали стороною переговорів, Чеповий відповів:

"Ні, це не означає. Тому що немає такої юридичної складової, як ДНРи, ЛНРи, є Україна. Україна представлена в тристоронній групі, є з Російської Федерації представники, є представники ОБСЄ".

23 червня у Донецьку пройшли багатосторонні переговори, у яких взяли участь: посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава партії "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

За словами Кучми, сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

Медведчук є кумом президента Російської Федерації Володимира Путіна, він просуває ідею федералізації України та проросійську політику.

Шуфрич, який приїхав із Медведчуком до Донецька, є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, яку раніше очолював відсторонений від посади президента України та оголошений у розшук Віктор Янукович.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News