Порошенко запросив Росію долучитися до моніторингу кордону

Четвер, 26 червня 2014, 13:30

Україна запропонувала Росії разом із ОБСЄ проводити моніторинг з елементами контролю ситуації на конфліктних територіях і блокпостах, зокрема на кордоні.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час свого виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Україна запропонувала інтенсифікувати зусилля ОБСЄ щодо встановлення моніторингу з елементами контролю ситуації на місцях. Ми запросили їх до кожного блокпосту", - сказав він.

Окремо Порошенко наголосив на тому, що до участі також запрошено російських представників.

"Ми готові залучити російських представників долучитися до моніторингу кордону, щоб упевнитися в жорсткому дотриманні взятих на себе зобов'язань з боку України", - сказав президент України.

Він зауважив, що мирний план запрацює лише за підтримки Росії.

Однак, поки що, за словами Порошенка, ця підтримка Росії є недостатньо.

"Добре, що Рада Федерації вже не збирається – нарешті – проголошувати війну Україні, але війну ніхто і не проголошував. Її просто ведуть", - наголосив він.

Порошенко заявив, що замість того, щоб відвести своїх найманців від російського кордону, приходять нові бойовики.

Він також зауважив, що в четвер під час розмови із Меркель і Олландом Путін підтримав мирний план.

"Підтримайте мирний план діями а не словами. Ми чекаємо цих дій. Посильте охорону кордону, перестаньте рекрутувати найманців, відведіть війська", - закликав Порошенко Путіна.

"Треба зупинити потоки брехні і ненависть, що нав'язуються російськими ЗМІ", - сказав Порошенко.Президент України також зазначив, що "всі ідеї сепаратизму були штучно нав'язані ззовні".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування