Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики на Сході злилися в "Союз" і взяли в лідери Царьова

Четвер, 26 червня 2014, 13:42

Союз терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" очолив оголошений в розшук депутат Олег Царьов.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на сайт самопроголошеної "ЛНР".

У Луганську 25 червня було створено так званий Союз народних республік (СНР), до складу якого ввійшли самопроголошені Луганська і Донецька народні республіки, тимчасову раду якого очолив оголошений у розшук Генеральною прокуратурою депутат Олег Царьов.

За словами народного депутата, він і ще 5 керівників "ЛНР" і "ДНР" створили Союз народних республік і ввійшли до тимчасової ради даного органу.

"Рада Союзу народних республік (Болотов, Карякін, Царьов, Губарєв, Пушилін і Бородай) розробила проект Конституції. Тут 20 статей. Необхідно створити Парламент Союзу народних республік", - заявив Царьов.

"Він формується так: третина з представників обох республік, решта з депутатів місцевих рад, трудових колективів підприємств, установ й інших організацій. Парламент складається із 60 депутатів: 30 депутатів - від Донецького парламенту і 30 - від Луганського", - додав він.

За словами Царьова, Союз розширюватиметься.

"Нам дуже подобається назва Новоросія, але вона дуже велика для двох республік. Коли до нас приєднаються інші регіони південного сходу, то Союз народних республік, можливо, повернеться до цієї назви", - сказав депутат.

Царьов також не виключає можливості мирних переговорів з українською владою.

"На жодні компроміси з київською владою ми не йшли, і переговори ні до чого особливого не привели. Перемир'я не дотримується, але ми сподіваємося, що вдасться вийти на переговори, аби термін перемир'я було продовжено. Але винятково на умовах, яких хоче народ "ЛНР" і "ДНР", аби наші інтереси ніде не постраждали", - відзначив керівник "СНР".

Царьов також повідомив, що нині складне фінансове становище і в "ЛНР", і в "ДНР", тому потрібно створювати Нацбанк.

"Казначейство не працює, тому потрібно створювати Національний банк і брати управління на себе. Нацбанк краще робити спільний для двох республік", - заявив Царев.

У бюджеті України скоро грошей не буде взагалі. Не платитимуться насамперед гроші в "ДНР" і "ЛНР" з Києва. Тому ми поспішаємо із створенням Нацбанку, аби всі гроші залишалися у нас. Ми запустимо всі бюджетоутворюючі підприємства, і їх податків вистачить для пенсій і соцвиплат. А комунальні послуги залишаються тут", - відзначив нардеп.

Він додав, що в першу чергу, Союз вирішуватиме питання економіки, митні завдання, податкові, єдиної оборонної промисловості.

Як відомо, так звані "Луганська" і "Донецька народні республіки" неодноразово заявляли про якісь злиття, проте згодом сепаратисти сварилися і спростовували свої ж заяви.

Як повідомлялося, у квітні 2014 року в ЗМІ з'явилася інформація, що "сепаратистські безпорядки" у Харкові організують люди, пов'язані з "сім'єю", Медведчуком і "регіоналом" Олегом Царьовим.

Крім того, повідомлялося, що Медведчук фінансував президентську кампанію Царьова, який веде активну сепаратистську діяльність на сході.

Як відомо, проти Царьова порушено кримінально справу за заклики до повалення конституційного ладу України та замах на її територіальну цілісність. Верховна Рада 3 червня позбавила його депутатської недоторканності.

В.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що досудове розслідування встановило, що Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування