Терористи напали на блокпости біля Словʼянська. Є загиблий

П'ятниця, 27 червня 2014, 01:16

Два блокпости біля Словʼянська атакували терористи. 

Про це повідомив військовий журналіст Руслан Ярмолюк, який нині перебуває на передовій АТО, пише ТСН.ua.

 

"Бойовики обстрілюють українських військових системами залпового вогню "Град" та танками. Хлопці просять вогню на себе! Боже, дай їм сил", - написав журналіст на своїй сторінці у Facebook

Пізніше у прес-службі Нацгвардії уточнили, що 19-ої години група сепаратистів за підтримки танку та БТР здійснили напад на блокпости українських військових, розташовані на північно-західній околиці міста Слов’янськ.

В результаті тривалого бою, який відбувся на околиці міста Словянська, військовослужбовці Нацгвардії підбили танк, на якому терористи здійснили спробу прориву крізь блокпост.

Серед військовослужбовців Нацгвардії є втрати: один військовослужбовець першого резервного батальйону Нацгвардії загинув в бою, двоє поранені.

Чисельність втрат терористів встановлюється, повідомила прес-служба Нацгвардії.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування