Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС: На Волині "Правий сектор" погрожував із шинами спалити управління

П'ятниця, 27 червня 2014, 18:19

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що на Волині в обласне управління МВС увірвалися представники "Правого сектору" з вимогою звільнення першого заступника начальника управління.

А днем раніше, у четвер, УМВС у Тернопільській області повідомило, що особи з нашивками "12 сотня" захопили та побили оперативника обласного спецпідрозділу УБОЗ.

За даними МВС, 27 червня, близько 12-ї години, у приміщення УМВС у Волинській області увірвалося кілька десятків представників "Правого сектора" у камуфляжах та балаклавах.

За даними міліції, вони проігнорували вимоги не порушувати режимність об’єкта, завдали тілесні ушкодження одному з працівників міліції, котрий намагався їх зупинити, – прорвалися через пост і пішли до кабінетів заступників начальника УМВС.

"Нападники принесли із собою шини та вимагали у першого заступника начальника УМВС, аби він написав рапорт на звільнення та у продовж 24 годин залишив займану посаду, погрожуючи при цьому фізичною розправою та знищенням будівлі УМВС шляхом її спалювання", - йдеться в повідомленні МВС.

Напад на Управління МВС у Волинській області

Ця подія зареєстрована, вирішується питання про початок досудового розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

А Тернопільське УМВС напередодні повідомило, що "нещодавно" в одному з населених пунктів Тернопільського району декілька осіб, "одягнені у камуфляжну форму з нашивками на передпліччі "12 сотня", напали на працівника міліції, який був при виконанні службових обов’язків", а саме – на оперативника УБОЗу.

"Зловмисники обшукали автомобіль правоохоронця, заволоділи його особистими речами (золотим ланцюжком, мобільним телефоном, службовим посвідченням) та службовим майном (фотоапаратом, біноклем та іншим). Міліціонера жорстоко побили", - заявляє УМВС.

"Тілесні ушкодження йому завдавали п’ятеро осіб. Після чого, одягнувши побитому оперативнику на руки кайданки, зловмисники вирішили відвезти його до начальника управління внутрішніх справ, який у той час разом з громадськістю та керівництвом області перебував в тернопільському аеропорту для зустрічі тіла загиблого в АТО…", - заявляє відомство.

За словами міліціонерів, людей із нашивками обурило, що "нібито оперативник, якого вони затримали, стежив за ними".

"Зловмисники, незаконно заволодівши особистим автомобілем міліціонера, приїхали до летовища. Там вони зчинили конфлікт із начальником управління внутрішніх справ, під час якого декілька разів вистрілили в повітря з пневматичної зброї", - заявляє УМВС.

Аби не наражати на небезпеку присутніх у аеропорту, керівництво міліції вирішило не затримувати зловмисників там – і вони врешті поїхали з захопленим міліціонером. Згодом правоохоронці затримали злочинців, а працівника міліції визволили.

На Тернопільщині люди з нашивками "12 сотня" напали на працівника МВС

Зловмисників затримали за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених статтями 345 (ч. 2), 146 (ч. 2), 186 (ч. 2) та 296 (ч. 4) Кримінального кодексу.

Чотирьом особам, які брали активну участь у викраденні працівника міліції, його побитті та заволодінні майном, Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту. П’ятого підозрюваного передано львівським міліціонерам, у зв’язку з тим, що він перебував у розшуку на території сусідньої області за вчинення злочинів.

Міліція заявляє, що при обшуку у фігурантів вилучили цілий арсенал зброї: три травматичних та один пневматичний пістолети, бойову гранату "РГД-5", два ножі кустарного виробництва з ознаками холодної зброї, дерев’яну биту, майже сотню набоїв калібру 7,62 мм, понад десяток набоїв калібру 9 мм, засоби зв’язку, військові однострої.

Зброя, вилучена у людей із нашивками "12 сотня" на Тернопільщині

Крім цього, у підозрюваних вилучили муляжі трьох автоматів "АКС-74" та один – автомату "Томсон", а також автомобіль "Тойота-Лендкрузер".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: