Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін зізнався, чому насправді відібрав Крим

Четвер, 5 червня 2014, 11:24

У Росії не було гарантій того, що Україна не стане частиною НАТО, і вона не могла допустити, щоб Крим, де розташований Чорноморський флот РФ, вступив у цей військовий альянс.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю французьким ЗМІ, повідомляє "Інтерфакс".

"Я хочу, щоб було абсолютно зрозуміло й цілковито відверто. Ми вели діалог із нашими партнерами – і з європейцями, й американцями – винятково дипломатичними, мирними засобами", - сказав він.

"Нам відповіли на ці наші спроби вести діалог таким способом і домовитися про прийнятні рішення підтримкою державного антиконституційного перевороту в Україні, і далі в нас не було жодних гарантій у тому, що Україна завтра не стане частиною Північноатлантичного військового блоку", - заявив Путін.

"У цих умовах дозволити, щоб історична російська територія з переважним етнічним російським населенням пішла от туди, у якийсь міжнародний військовий альянс, притому, що самі жителі Криму прагнуть бути частиною Росії, – вибачте мені, інакше ми просто вчинити не могли", - сказав він.

Президент РФ також запевнив, що в нього немає планів відроджувати російську імперію.

"Ні російського націоналізму ми не будемо підтримувати, ні імперію не збираємося відроджувати. Ми хочемо розбудовувати свою країну, звісно, у своїх кордонах ", - сказав він.

Путін розраховує, що події в Україні не призведуть до нової "холодної війни": "Ми, сподіваюся, не вступаємо в якусь нову фазу якоїсь "холодної війни".

Президент РФ намагається переконати європейські країни й США, що в Україні відбувся антиконституційний, "збройний переворот", і що Росія не створювала цієї кризи: "Ми були противниками такого розвитку подій".

Путін також назвав неправильним звинувачувати "проросійські сили" у бажанні зруйнувати територіальну цілісність України.

"Я не назвав би їх ані "проросійськими", ані "проукраїнськими", Є люди, які мають певні права – політичні права, гуманітарні права, і вони повинні мати можливість ці права реалізувати", - заявив Путін.

Російський президент заявив, що "в Україні досі губернатори призначалися винятково зі столиці", а перше, що зробила нова влада в Києві, – "заявила про скасування прав національних меншин на використання рідної мови" (хоча це не так – ред.).

"Усе це викликало велику тривогу в людей, які живуть на сході України", - сказав він.

Путін закликав "вести переговори з тими людьми, які не прийняли цього перевороту, а не посилати до них танки, не розстрілювати мирних громадян з літака, завдаючи ракетно-бомбові удари по мирних об'єктах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування