Верховна Рада працюватиме без канікул

Вівторок, 1 липня 2014, 13:21

Верховна Рада працюватиме влітку без перерви на канікули.

За "безперервність роботи Верховної Ради, без вихідних і відпусток", як оголосив голова Верховної Ради Олександр Турчинов, проголосувало 288 депутатів.

Згідно з рішенням, сесійними тижнями парламенту будуть – з 22 по 25 липня і з 12 до 16 серпня (вочевидь, до 15-го, п’ятниці – ред.).

Також депутати можуть зібратися за рішенням голови Верховної Ради в інший час.

2 вересня планується закрити поточну сесію парламенту й одразу відкрити нову.

Ухваленню цього рішення передувала дискусія, бо спершу керівники фракцій і груп узгодили працювати лише 24 липня, 14 серпня, а в інші дні – за рішенням голови Верховної Ради.

Адам Мартинюк із Компартії сказав, що цих днів достатньо, "щоб у декого не було сверблячки про те, що протягом 30 днів не працює Верховна Рада". Однак фракція "Батьківщини" запропонувала працювати пленарними тижнями.

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок підтримав позицію "Батьківщини".

Він також запропонував звернутися до Міністерства закордонних справ, щоб воно "анулювало усі закордонні паспорти, у тому числі дипломатичні, для народних депутатів – щоб (у них) не було жодного бажання в цій жахливій ситуації, коли ми ведемо війну з Московією, десь собі поїхати і пузо погріти на морях, і тільки видавати дипломатичні паспорти, коли є офіційне відрядження від парламенту".

Турчинов погодився, що пропозиція обмеження пересування за межами України – конструктивна: "Тому що коли ви доручаєте протягом доби зібрати парламентську сесію, то депутати повинні бути в Україні для того, щоб вони могли зібратися протягом доби…".

Він підтримав ідею збиратися на тижні, а не окремі дні, і закликав:

"Щоб у нас не було сесійних тижнів, коли у нас буде в залі сидіти 50-60 народних депутатів. Повинно бути 450 депутатів в залі – і тоді буде дійсно відповідальність перед народом України за те, що робить Верховна Рада".

Екс-спікер Володимир Литвин також говорив, що не потрібно порушувати графік роботи: тиждень пленарних засідань, тиждень – робота в комітетах, тиждень – робота в округах.

Він також закликав на вечірньому засіданні проголосувати за постанову його групи про призов народних депутатів на збори військовозобов’язаних.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування