США подумають, чи дати грошей на відновлення Донбасу

Четвер, 10 липня 2014, 23:30

Сполучені Штати готові розглянути можливість фінансування проектів з відновлення інфраструктури на Донбасі.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден під час телефонної розмови з Петром Порошенком, під час якої вони обговорили міжнародні зусилля для втілення мирного плану на Донбасі та відновлення інфраструктури територій, які були звільнені Збройними Силами України від терористів.

Порошенко зазначив, українська влада приділяє значну увагу відновленню належних умов життя у звільнених містах, зокрема забезпечення водо- та електропостачання, теле- та радіомовлення, які були зруйновані або значно пошкоджені бойовиками.

"Глава держави зазначив, що відродження мирного життя на Донбасі є пріоритетом для України, з огляду на те, що довелося пережити мешканцям Cходу під час терористичної навали на українські населені пункти", - цитує його прес-служба.

У відповідь Байден висловив захоплення витримкою і діями України та запевнив у подальшій підтримці з боку США.

Зокрема, він заявив, що Сполучені Штати готові розглянути можливість фінансування проектів з відновлення інфраструктури на Донбасі, за прикладом ініціативи Німеччини для мешканців Слов’янська та Краматорська.

Також Байден повідомив, що Сполучені Штати готові докласти зусиль для розширення підтримки міжнародними фінансовими інституціями України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування