Німеччина дала грошей на потреби мешканців Слов’янська та Краматорська

Четвер, 10 липня 2014, 00:35

Німеччина виділила 2,5 млн. євро на потреби мешканців Слов’янська та Краматорська, які постраждали від дій терористів, що зруйнували інфраструктуру цих міст.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією, президент Петро Порошенко провів тристоронню телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом, під час якої подякував за надану допомогу.

"Ми сприймаємо це рішення не лише як фінансову, але й дуже важливу моральна підтримку з боку країни ЄС", - підкреслив Порошенко.

Президенти та канцлер обговорили подальші кроки щодо деескалації ситуації на Донбасі. Порошенко зазначив, що Україна цінує зусилля та підтримку Франції та Німеччини у питанні мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Глава держави поінформував співрозмовників про ситуацію на Cході держави, зокрема, про звільнення від бойовиків протягом останніх днів п’яти міст у Донецькій області. Проте, ситуація залишається напруженою через концентрацію терористів у Донецьку та надходження озброєння їм через російсько-український кордон.

При цьому, співрозмовники констатували відсутність прогресу з боку Росії у виконанні раніше досягнутих домовленостей.

Президент наголосив, що члени трьохсторонньої контактної групи відкриті для обговорення різних варіантів щодо місця та часу наступного засідання, але інша сторона не демонструє такої готовності.

Президент також звернув увагу на те, що пілот Збройних сил України Надія Савченко була захоплена бойовиками на території Луганської області і нещодавно виявлена у в’язниці російського міста Вороніж. Він назвав неприпустимими випадки вивезення захоплених терористами заручників на територію Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...