Порошенко визначився з кандидатурами членів ЦВК - джерело

П'ятниця, 11 липня 2014, 17:50

Президент Петро Порошенко має намір запропонувати Верховній Раді призначити членами Центральної виборчої комісії за своєю квотою Андрія Магеру, Світлану Кустова, Євгенія Радченко та Сергія Подгорного.

Про це повідомляють "Українські Новини", посилаючись на джерела.

Джерело в органах державної влади розповів, що Порошенко внесе за своєю квотою кандидатуру Кустової (юрист, уповноважений представник Порошенка в ЦВК на позачергових президентських виборах 25 травня) і Радченка (юрист, директор з розвитку міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна").

Джерело в Раді на умовах анонімності повідомило, що фракція "ВО "Батьківщина" домовилася з президентом про те, що він призначить за своєю квотою, запропонованого нею кандидата Підгорного (колишній депутат Ради від фракції" БЮТ-Батьківщина ").

Також багато хто з депутатів запевнили, що Магера (заступник голови ЦВК) буде перепризначений до нового складу комісії саме за квотою Порошенко.

Всього парламент призначить за поданням Порошенка (у якому, відповідно до закону, повинні бути враховані пропозиції депутатських фракцій і груп) 12 членів комісії (у стількох закінчився термін повноважень 1 червня).

Раніше депутати групи "Економічний розвиток" повідомили, що внесли кандидатуру Дмитра Гапченка (довірена особа кандидата в президенти, колишнього посла України у Великобританії Сергія Комісаренка на виборах 2004 року і кандидата до Київської міської ради від Партії регіонів у 2008 році).

Група "Суверенна європейська Україна" запропонує призначити Віталія Максимяка (керівника управління кадрів Апарату Ради, колишнього голови-керівника апарату Волинської обласної державної адміністрації).

Фракція "УДАР" пропонує кандидатуру Віталія Плукаря (адвоката, керівника юридичного департаменту партії УДАР).

Фракція "ВО "Свобода", швидше за все, внесе кандидатуру Івана Картавого (голови окружної виборчої комісії одномандатного округу № 223 (Шевченківський район Києва) на повторних виборах депутата Ради в 2013 році і заступника голови київського міського виборчкому на виборах мера столиці і депутатів Київради в 2014).

Фракція "Батьківщина" внесе на розгляд Порошенко ще 3 кандидатури, замість 2: Жанни Усенко-Чорної, Ігоря Жиденко і Юлії Швець (заступника голови і членів ЦВК відповідно).

Фракція Партії регіонів запропонувала кандидатури Михайла Охендовського і Тетяни Лукаш (голови і секретаря ЦВК відповідно)

3 члени ЦВК, які залишаться в комісії, були призначені за квотою УДАРу - Олег Діденко, "Свободи" - Катерина Березюк і "Блоку Литвина" (Володимир Литвин зараз входить до групи "Суверенна європейська Україна") - Олександр Осадчук.

Парламент зможе призначити новий склад ЦВК за поданням президента після висновків комітету Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Строк повноважень членів комісії становитиме 7 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News