У зоні АТО викрали мера, обстрілюють шахту та заїжджають танки з РФ

Субота, 12 липня 2014, 14:15

В Донецькій області в районі с.Курахове бойовики ведуть вогонь з РСЗВ БМ-21 "Град" по діючий шахті.

Про це повідомив спікер АТО Владислав Селезньов.

"Чергова провокація бойовиків з метою дискредитації сил АТО", - заявив він.

Разом з тим він повідомив, що українські військовослужбовці продовжують роботу з блокування бойовиків в районі Донецька, дообладнують нові блокпости.  

"На інших напрямках тривають активні дії сил АТО. Так, підрозділи Нацгвардії завершили перевірку Сіверська та інших населених пунктів поблизу Луганська, взявши їх під повний контроль", - повідомив Селезньов.

Разом з тим луганський активіст Дмитро Снєгірьов повідомив, що за добу, що минула, кордон з Луганщиною з боку РФ двічі перетнули колони важкої техніки під російськими прапорами, пише 0642. 

При цьому перша колона перетнула кордон близько 4:00, друга – близько 11:00.

"Ніхто вже не грає в конспірологію, танки йдуть під російськими прапорами, серед них є техніка новітньої модифікації, у тому числі Т-90. Частина техніки пішла на Суходільськ, Свердловськ та Ізварине, частина - на Луганськ", - зазначив Снєгірьов.

"О 4-й ранку кордон перетнула перша колона. За повідомленнями очевидців, проходження колони тривало близько півтори години", - сказав Снєгірьов.

Також за його словами, за ніч сили АТО розбили два загони прихильників "ЛНР" -  під Краснодоном Луганської області.

"Втрати серед ЛНРовцев дуже великі, в тому числі, вбиті два польових командира - "Осман" і "Башков". Українська армія веде планомірний наступ через Суходільськ на Луганськ", - зазначив він.

У свою чергу в.о. губернатора Луганської області Ірина Верігіна заявила, що терористи викрали мера міста Попасна Юрія Онищенка.

"12 липня ми планували вивозити дітей і жінок з цього міста, бойовики попереджали його, щоб він не займався вивезенням людей за межі ЛНР. Крім цього, Онищенко переселяв жителів міста з небезпечних районів у заміські табори. Вчора о 20:00 Онищенко пропав, телефон відключений і додому він не повернувся", - повідомила Веригіна.

За даними видання  "Восточный вариант" з посиланням на джерело, 12 липня у Луганську захопили будівлі міського та обласного управлінь ДАІ.

Згідно з повідомленням, до будівель зайшли озброєні люди. Інші подробиці невідомі. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування