У московському метро сталася аварія, є жертви

Вівторок, 15 липня 2014, 10:43

У московському метро три вагони поїзда зійшли з рейок за 200 метрів від станції метро "Слов'янський бульвар" Арбатсько-Покровської лінії.

Як повідомляє "Інтерфакс", близько 9:30 поїзд у метро на перегоні між станціями "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" різко загальмував через зняття напруги на контактній рейці – і три вагони поїзда зійшли з рейок.

5 осіб загинули в результаті аварії в метро, по медичну допомогу звернулися понад 120 людей, заявив голова департаменту охорони здоров'я Москви Георгій Голухов.

"120 осіб звернулися по медичну допомогу, 106 розвезені в 14 московських стаціонарів. У важкому стані - більше половини", - цитує його "Інтерфакс".

Раніше джерело у правоохоронних органах повідомило ИТАР-ТАСС, що у зруйнованому вагоні поїзда між станціями метро "Слов'янський бульвар" і "Парк Перемоги" перебувають ще 7 потерпілих.

"Їхній стан уточнюється", - сказало джерело.

На місці події працюють рятувальники, які деблокують потерпілих.

Раніше джерело в медичних колах Москви повідомляло "Інтерфаксу", що близько 15 осіб, заблокованих у постраждалому вагоні метропоїзда в станції "Слов'янський бульвар", могли важко постраждати.

За його словами, станом на 10:20 по Москві (9:20 по Києву) до медиків звернулися близько 50 пасажирів, які вибралися на поверхню самостійно.

"Життю й здоров'ю цих людей ніщо не загрожує, вони отримали дрібні садна й забиття", - сказало джерело.

У результаті інциденту рух було перервано і в метро накопилася велика кількість пасажирів на станціях "синьої" гілки, їм пропонували скористатися наземним транспортом або Філевською лінією московського метрополітену.

Потерпілих доставили у Першу градську лікарню, 67-му лікарню, Боткінську, Інститут швидкої допомоги імені Скліфосовського, 64-му міськлікарню, 71-му міськлікарню, 7-му міськлікарню, 31-у міськлікарню, 36-ту міськлікарню й у П'яту градську.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування