Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ є докази, що Росія причетна до нападу на АН-26

Вівторок, 15 липня 2014, 13:19

СБУ володіє незаперечними доказами причетності російської сторони до атаки на український військово-транспортний літак АН-26 у понеділок у Луганській області.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко журналістам у Києві.

"Є безумовні докази", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи має СБУ докази того, що до атаки на український АН-26 у понеділок причетна російська сторона.

"Президент дав доручення й до кінця цього дня буде завершено розслідування, будуть підготовлені незаперечні докази разом з картами, з усіма секторами", - розповів глава СБУ.

Він додав, що ці докази будуть надані главі держави Петру Порошенку й оприлюднені.

Як повідомлялося, біля Луганська в понеділок був збитий український військово-транспортний літак Ан-26. На борту повітряного судна перебували 7 членів екіпажа й одна людина, супровідник вантажу. Усі вони залишили борт.

Міністр оборони Валерій Гелетей у доповіді президенту Петру Порошенку повідомив, що через те, що літак ішов на висоті 6,5 км, його ураження переносною зенітними комплексами є неможливим, тобто, "літак був уражений іншою, потужнішою ракетною зброєю, яка була застосована, імовірно, з території Російської Федерації".

Пізніше в понеділок спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що "виходячи з даних, переданих українськими льотчиками, розглядаються дві версії: постріл був здійснений наземною ракетою з ракетного комплексу "Панцир" або самонавідною ракетою Х-24 класу "повітря-повітря", яка була випущена з літака, піднятого російського аеропорту Міллерово.

Раніше губернатор Луганської області Ірина Верігина з посиланням на штаб АТО повідомила, що в Миіллерово були перевезені українські літаки з військових частин Криму.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування