Україна поки що не розриватиме дипвідносини із РФ - Чалий

Середа, 16 липня 2014, 12:28

Київ поки що вважає несвоєчасним розрив дипломатичних відносин з Москвою.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий на брифінгу в кризовому центрі в Києві в середу, відповідаючи на питання про те, чому Україна не розриває дипвідносини з РФ.

При цьому він підкреслив, що такий варіант аналізується, передає Інтерфакс-Україна.

"Вважаю, що потрібно розуміти ті результати, які ми отримаємо від того чи іншого державного рішення. Ми зараз аналізуємо різні варіанти, є не тільки цей (варіант розриву дипвідносин - ред.), Але все має бути своєчасно, ефективно і результативно", - пояснив він

Як наголосив заступник голови адміністрації президента, українська влада вивчає таку можливість, у тому числі результати такого кроку.

"Є різні варіанти реагування. І, наприклад, в умовах, коли будуть розірвані дипвідносини, нам було б набагато складніше працювати з визволення наших громадян, складніше було б працювати у конкретних випадках і, врешті-решт, ми не відмовляємося від "нормандського формату", - зазначив Чалий.

За його словами, розрив дипвідносин створив би різні перешкоди для цього.

Разом з тим, за його словами, якщо різні варіанти, що розглядаються, в тому числі і цей.

"І коли ми їх аналізуємо, завжди потрібно розуміти, яку додаткову вартість ми будемо мати: символічний жест, або будемо мати якийсь результат", - сказав заступник голови адміністрації глави держави.

Водночас Чалий додав, що всі рішення повинні прийматися вчасно з необхідним результатом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування