Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони: льотчик збитого Ан-26 не потрапив до полону – люди врятували

Субота, 19 липня 2014, 15:50

Механік літака Ан-26, збитого бойовиками 14 липня на Луганщині, не потрапив до полону, а за допомогою небайдужих людей був врятований, схований від банд терористів, а згодом переправлений на безпечну територію. 

Про це повідомив у своєму Facebook Валерій Гелетей.

"Врятовано одного з членів екіпажу літака Ан-26, що був підступно збитий російськими найманцями в українському небі. Механік літака Ан-26 не потрапив до полону, а за допомогою небайдужих людей був врятований, схований від банд терористів, а згодом переправлений на безпечну територію", - зазначив він.

Як відомо, 14 липня зв`язок з літаком повітряних сил АН-26, який виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО, зник о 12:30.

На той момент літак йшов на висоті 6500 м. Згодом декілька членів екіпажу збитого літака вийшли на зв`язок з Генштабом.

"Інформація ж про нині врятованого військовослужбовця Збройних сил України була різною. Найгіршиим було повідомлення про начебто полон цієї мужньої людини. Зараз цей військовослужбовець перебуває у безпеці", - зазначив Гелетей.

Як відомо, 2 льотчики зі збитого в понеділок Ан-26 потрапили в полон до терористів, а доля ще 6-х станом на ранок вівторка була невідома.

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Служба безпеки України володіє незаперечними доказами причетності російської сторони до атаки на український військово-транспортний літак АН-26 у понеділок у Луганській області.

15 липня лідер ВО Свобода Олег Тягнибок повідомив, що вдалося врятувати 5 льотчиків із екіпажу Ан-26, збитого 14 липня на Луганщині. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...