Сили АТО нарощують перевагу над бойовиками, але бої тривають

Понеділок, 21 липня 2014, 09:13

По трьох напрямках на Донбасі сили антитерористичної операції володіють ситуацією та нарощують перевагу, але бойовики продовжують обстрілювати їхні позиції.

Як повідомляє прес-центр АТО, за 20 липня силовики провели в Луганську операцію, внаслідок якої бойовики залишилися відрізаними від постачання, тож чинять "шалений опір".

"Аеродром Луганськ забезпечений боєприпасами, матеріально технічними засобами, що докорінно змінює ситуацію. Сили бойовиків були відтиснуті від аеродрому", - сказано в повідомленні.

Також сили АТО частково заблокували місто Лисичанськ. Бойовики протягом ночі зробили декілька спроб вирватися.

В результаті бойових сутичок було знищено техніку та живу силу противника. Близько 30 чоловік взято в полон.

З півночі взято під контроль периметр поблизу населеного пункту Рубіжне. Підрозділи Нацгвардії та ЗСУ проводять заходи по зачистці території.

На заході ущільнюється кільце навколо Горлівки та Донецька. Зайнято значну територію між Артемівськом, Горлівкою, Констянтинікою.

Розширюється зона контролю довкола аеродрому Донецьк, що також дозволяє силам АТО вирішувати питання забезпечення наземним шляхом та суттєво підриває позиції бойовиків у цьому напрямку.

В цілому по трьох напрямках сили АТО володіють ситуацією та нарощують перевагу.

Втім, протягом доби оперативна обстановка на сході України залишалася складною та має тенденцію до загострення. Найбільш складна обстановка зберігається у районах населених пунктів Донецьк, Луганськ, Краснодон, Попасна та в прикордонній зоні.

За ніч:
21:12 – здійснено обстріл з БМ-21 "Град" аеродрому Луганськ зі сторони населеного пункту Гостра Могила. Втрат немає.

19:40-20:30 – при виставленні блокпосту в районі населеного пункту Кодима особовий склад цього блокпосту були обстріляні зі стрілецької зброї. Вступили в бій. Напад відбито.

00:00 – здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпосту поблизу Предтечіно з боку цього населено пункта. Ситуація на цьому напрямку характеризується активною діяльністю терористичних угрупувань. Сепаратисти намагаються утримати під своїм контролем міста Горлівку, Авдіївку, Донецьк.

20:20 – мінометний обстріл блокпост на околиці Артемівська. Втрат немає.

03:00-06:00 – мінометний обстріл блокпосту на околиці Артемівська. Втрат немає.

Бойовики зосередили основні зусилля на утриманні передмість м. Лисичанськ, м. Попасна та підступах до них. На блокпостах обладнані місця для позицій броньованої техніки.

На даному напрямку тривають активні бойові дії. Бойовики намагаються утримати під контролем ділянки районів Успенка, Маринівка, Дякове.

Подібні дані подає Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...