Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко доручив припинити бойові дії довкола катастрофи "Боїнга"

Понеділок, 21 липня 2014, 13:24

Президент України Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у радіусі 40 км довкола місця катастрофи літака "Боїнг-777".

Про це він сказав журналістам у посольстві Малайзії в Україні, передає УНІАН.

За словами Порошенка, потрібно провести об'єктивне та неупереджене розслідування, якому перешкоджають терористи.

"Я дав доручення - негайно в радіусі до 40 кілометрів від місця трагедії українські військові не повинні проводити операції, не повинні відкривати вогонь для того, щоб забезпечити діяльність експертів", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що у терористів і тих, хто підтримує терористів, "немає більше жодного виправдання хоча б на годину затримувати допуск представників слідчої комісії, немає більше можливості затягувати з передачею тіл загиблих представникам країн, що постраждали, для того, щоб повернути тіла додому".

Президент наголосив, що, за його інформацією, на місці авіакатастрофи безчинствують представники "ДНР", передає Інтерфакс-Україна.

"298 безневинних жертв, частину з яких усе ще неможливо знайти через злочинну позицію варварів. 80 дітей, іграшки яких грабують на місці трагедії мародери", - зазначив глава держави.

Порошенко додав, що сталася глобальна трагедія, а не конфлікт на сході України.

"Ми отримали черговий доказ того, що цей злочин лише підтвердив - це глобальна загроза безпеці всього світу, й діяти необхідно також лише рішуче", - додав він.

За його словами, бойовики здійснили три серйозні злочини: теракт - "коли було запущено російську ракету", неналежне поводження з тілами загиблих і знищення доказів.

"Відбувається перешкоджання діяльності й української слідчої комісії, і комісії, сформованої ICAO", - наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування