Під Лисичанськом сили АТО взяли в полон терористів - громадян Росії

Понеділок, 21 липня 2014, 20:52

Під час бою під Лисичанськом військовослужбовці Збройних Сил взяли у полон 5 терористів.

Про це повідомив медіацентр АТО.

Згідно з інформацією, бойовиків "фактично зрадило та кинуло напризволяще їхнє колишнє "керівництво".

"Деморалізовані та розгублені вони повзли від залишеного блокпосту в бік лісосмуги. Два з них – громадяни Російської Федерації", - зазначили у медіацентрі. 

Всі бойовики розповідали однакову історію про те, що вони нібито живуть та працюють в Красному Лимані різноробочими, а воювати на боці терористів вирішили добровільно.

Однак військові знайшли в одного з бандитів маленький блокнотик, в якому дрібним почерком була написана "легенда", якою керівники терористичної організації "ЛНР" рекомендували прикриватися своїм "підопічним" у випадку потрапляння у полон.

"А ще в одного з терористів знайшли засоби для встановлення розтяжок, які він приховав в елементах одягу…", - повідомили в медіацентрі АТО.

До того ж, двоє з полонених - Павло Борисов та Олексій Куімов - мали при собі російські документи, які з стовідсотковою точністю ідентифікували їхні особи. 

На запитання, як потрапили на Донбас, один з них відповів, що долучився до сепаратистів, щоб захищати християнську віру. Від кого та від чого, не уточнив.

"На вимогу прочитати молитву, згадав "Отче наш", однак на цьому релігійні пізнання "поборника" православ’я вичерпались. Чому не знає таких основ християнства як "Символ віри", чому не спроможний назвати жодного святого церкви, пояснити не зміг", - зазначили в медіацентрі. 

Інший полонений зізнався, що прибув до Ростова-на-Дону з Кабардино-Балкарії у пошуках роботи.

Вже на вокзалі його перестріли й запропонували можливість підробити "у господарів".

Таким чином охочий до швидких грошей опинився у таборі з підготовки терористів та диверсантів. Спочатку в якості гостя, а згодом, переговоривши з "досвідченими", розпочав проходити військову підготовку під наглядом інструктора. 

"Ще одного полоненого - громадянина України - сепаратисти зупинили на блокпості. Відібрали документи та телефон. Потім була проведена відточена до досконалості співбесіда під психологічним пресингом щодо вступу до "славетних" лав ополченців, позаяк зателефонують дружині і "займуться" його дітьми", - розповіли в медіацентрі. 

"Чимало терористів, за зізнанням полонених, коштів не отримують. Зазвичай, це люди далекі від війська, яких використовують в якості "допоміжного елементу". Дисципліна у їхніх лавах насаджується за допомогою залякувань та публічних розстрілів дезертирів", - зазначається в повідомленні. 

Взято у полон і їхнього командира на прізвисько "Ізраїль". Будучи громадянином Ізраїлю, він викликав щире зацікавлення спецслужб.

Як відомо, міністр оборони Валерій Гелетей 21 липня заявив, що за останню добу військові на Донбасі захопили у полон 35 російських найманців, серед яких велика частка "кадирівців".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування