Розвідка США: "Боїнг" могли збити помилково, але Росія створила умови

Середа, 23 липня 2014, 01:18

Високопоставлені чиновники американської розвідки заявили, що Росія несе відповідальність за "створення умов", які призвели до збиття "Боїнгу-777" Малайзійських авіаліній.

Водночас, вони не надали жодних доказів прямої участі Росії у цьому і були були обережні у своїх оцінках, повідомляє AP.

Представники американської розвідки зазначили, що незважаючи на те, що Росія озброює сепаратистів на сході України, США не мають прямих доказів того, що ракета, якою збили пасажирський літак, прибула з Росії.

Літак був ймовірно збитий ракетою земля-повітря SA-11, яку випустили сепаратисти, яких підтримує Росія, зазначили представники розвідки, посилаючись на перехоплення, супутникові фотографії та повідомлення у соціальних мережах бойовиків, автентичність яких перевіряли американські фахівці.

За словами чиновників, найбільш ймовірне пояснення того, чому літак був збитий в тому, що бойовики зробили помилку. Вони зазначили, що перед тим сепаратисти збили 12 українських військових літаків.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News