СБУ затримала коректувальників вогню, які їхали в Україну з РФ

П'ятниця, 18 липня 2014, 14:36

Служба безпеки України отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук" приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні збиття над Днеччиною малайзійського "Боїнгу".

Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, задокументовано, що "Бук" перетнув український кордон разом з російськими військовими напередодні теракту.

"Для нас найголовніше - встановити слідством і через міжнародні інституції, в тому числі під час заслуховування на спецзасіданнях в ООН та ОБСЄ, від російської сторони отримати прізвища всіх трьох членів екіпажу, які безпосередньо керували зенітно-ракетним комплексом і які безпосередньо запустили ракету проти мирного пасажирського літака", - сказав Наливайченко.

За його словами, терористи зараз намагаються приховати злочин, вдаючись до спроб вивезти назад до Росії ті ракети, які залишилися не випущеними на зенітно-ракетному комплексі "Бук".

Окрім того, глава СБУ заявив, що затримано двох росіян-коректувальників вогню.

"Терористам не вистачало коректувальників вогню. Саме два громадянина РФ зараз затримані прикордонниками та СБУ на одній з ділянок українсько-російського кордону Донецької області", - зазначив Наливайченко.

"Обидва мають російські паспорти. Один навіть додумався приїхати з російським військовим квитком, де його військова професія зазначена як "коректувальник вогню", - додав він.

Наливайченко зазначив, що обидва військових будуть допитані, щоб встановити "який саме вогонь коректувати їх надсилали з РФ".

Як відомо, 17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 пасажирів, із яких 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування