Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ромпей та Штайнмаєр вимагають санкцій проти Москви

Субота, 26 липня 2014, 19:11

Прем'єр-міністрів країн ЄС закликали доручити послам своїх країн в ЄС проголосувати за додаткові санкції від імені своїх держав.

Про це йдеться в листі голови Євроради Хермана Ван Ромпея, опублікованому в газеті Financial Times, пише Німецька хвиля.

Згідно з повідомленням, у цьому випадку питання про розширення обмежувальних заходів може бути вирішене на рівні представників ЄС, і проведення позачергового саміту Євросоюзу не знадобиться.

Разом з тим очільник німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за швидкі санкції ЄС проти російської економіки з урахуванням політики Москви в українській кризі.

"Після смерті майже 300 невинних людей в результаті падіння літака MH17 і недостойних дій мародерської вояччини на місці катастрофи поведінка Росії не залишає нам іншого вибору", - заявив міністр в інтерв'ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung.

За словами Штайнмаєра, у Брюсселі вже повним ходом йде підготовча робота до "переходу до секторальних заходів" Євросоюзу проти Москви.

Разом з тим міністр нагадав про розширення списку осіб, причетних до подій в Україні, щодо яких ЄС застосував штрафні заходи у вигляді блокування рахунків і заборони в'їзду.

"Ми залишаємося вірними нашому курсу: розумно виписані і в спільному рішенні вжито заходів Європи з метою підвищення тиску і готовність до серйозних розмов з Росією", - сказав Штайнмайер.

За його словами, у Брюсселі вже проводиться активна підготовка до нових штрафних заходів.

Як відомо, на зустрічі в Брюсселі, яка пройде 29 липня, посли країн ЄС розглянуть проект рішення про розширення санкцій щодо Москви.

Обмежувальні заходи будуть спрямовані проти фінансового сектору РФ і її оборонної сфери, а також обмежать доступ Росії до ключових технологій, в першу чергу в енергетичному секторі, і товарів подвійного призначення, які можуть бути використані для військових цілей.

Євросоюз запровадив санкції проти оточення президента РФ Володимира Путіна, зокрема проти глави ФСБ Роcії Олександра Бортникова та секретаря Радбезу Росії Миколи Патрушева, очільника Чечні Рамзана Кадирова, глави Служби зовнішньої розвідки Росії, екс-прем"єр-міністра Миколи Фрадкова та інших.

До списку також увійшли представники ДНР та ЛНР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування