Рада таємно вирішуватиме, чи звільнити Яценюка

Середа, 30 липня 2014, 18:57

Пленарне засідання Верховної Ради 31 липня відбудеться у закритому режимі.

Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

У четвер Рада планує заслухати інформацію Міністерства оборони і Генштабу Збройних сил, а також розглянути питання ратифікації угод із Австралією про спрямування австралійського персоналу до України у зв'язку з аварією малайзійського літака, та з Нідерландами - про міжнародну місію захисту розслідування.

Згідно з порядком денним, оприлюдненим у середу ввечері, народні депутати мають намір в другому читанні розглянути законопроект про внесення змін до деяких законів щодо реформування системи управління ГТС.

На порядку денному також "питання про заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка".

Пропонується також долучити до порядку денного сесії законопроект про зміни до Податкового кодексу й держбюджету-2014.

Як відомо, рішення про проведення позачергового засідання Ради було ухвалене під час планової наради президента Петра Порошенка, голів парламенту та Кабміну Олександра Турчинова та Арсенія Яценюка разом з керівниками фракцій.

На зустрічі обговорили схему взаємодії гілок влади в умовах відсутності коаліції у парламенті.

Тоді Порошенко, Турчинов та Яценюк, а також керівники фракцій парламенту дійшли згоди щодо невідкладного повернення до розгляду законопроектів "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України".

Депутати також домовилися розглянути питання вотуму довіри до прем’єр-міністра.

Раніше президент наголошував, що розпад коаліції у Верховній Раді не має паралізувати роботу парламенту і не є правовою підставою для відставки уряду.

Глава держави розраховує на подальшу спільну роботу з Арсенієм Яценюком і усім складом Кабінету міністрів, що не виключає кадрового підсилення урядової команди.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...