У Шахтарську загинуло щонайменше 10 десантників, опізнавати важко

П'ятниця, 1 серпня 2014, 10:37

У бою під Шахтарськом загинуло щонайменше 10 десантників, дані про втрати та поранених уточнюються, опізнати тіла у деяких випадках важко.

Про це сказав "Українській правді" прес-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашківський.

"Вчора близько 6 ранку колона десантників, яка виконувала завдання по переміщенню, потрапила в засідку в районі Шахтарська. Відбувся бій. В результаті бою маємо загиблих та поранених", - сказав він.

"На сьогодні 8 тіл загиблих терористи передали українським військовим... Складнощі в тому, що серед загиблих є і терористи… Є певні труднощі з опізнанням тіл. Так як колона була обстріляна, наразі опізнання тіл має деякі труднощі", - повідомив Дмитрашківський.

"Йдеться (зараз) про 14 загиблих, але 4 з них – взагалі невідомо, чи то наші, чи то терористи… Остаточні дані будуть після опізнання тіл, по закінченні перемовин з терористами про їх передачу", - сказав представник штабу АТО.

На запитання щодо числа і стану поранених Дмитрашківський відповів, що поки відомостей про це не має. "З’ясовується", - сказав він.

Прес-центр АТО також повідомляє, що "8 тіл вже вивезено з зони активної фази АТО, вирішуються питання щодо транспортування ще двох загиблих".

"Та це ускладнюється тим, що бойовики ведуть постійний обстріл місця бою, перешкоджаючи евакуації загиблих. Також спеціалісти сил АТО зіткнулись з проблемою ідентифікації тіл загиблих. Адже бойовики вдягнуті в українські однострої, та на них відсутні буд-які знаки розрізнення", - пояснюють силовики.

Раніше "Громадське ТБ" з посиланням на джерела повідомляло про 21 загиблого у Шахтарську бійця та багатьох поранених, яких відправляли у Дніпропетровськ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування