Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європарламенті вважають, що Київ не повинен вести переговори з терористами

Вівторок, 19 серпня 2014, 16:34

Заступник голови Європейського парламенту Ришард Чарнецький вважає, що українська влада не повинна погоджуватися на переговори з терористами на Донбасі, а має докласти всіх зусиль, щоб витіснити їх за межі країни.

Таку думку він висловив в коментарі УНІАН у вівторок у Варшаві.

"В інтересах України - боротися з терористами, а не розмовляти з ними, та відтісняти їх зі своєї території, а не раптово показувати громадянам України, що це партнер для розмов", - сказав Чарнецький.

Депутат, котрий представляє у Європарламенті найбільшу польську опозиційну партію "Закон та справедливість" (PiS), зазначив, що переговори з терористами можуть стати "крапельницею", яка продовжить їхнє "функціонування". "Це помилкова тактика", - відзначив він.

Чарнецький також зауважив, що представники української влади мали взяти участь у переговорах з главами МЗС Німеччини, Франції та Росії, котрі відбулися минулого тижні у ФРН, висловивши думку, що ці переговори були вигідніші росіянам, ніж українцям.

"Україна повинна була брати в цьому участь, аби показати добру волю, але, очевидно, мова була про те, аби Росія виграла час, щоб дати час сепаратистам", - сказав він, нагадавши, що Німеччина та Франція виступають за "поміркованішу політику" стосовно РФ.

Заступник голови Європарламенту також підтримав ініціативу надання західними державами Україні допомоги озброєнням, висловивши сподівання, що ця пропозиція буде підтримана.

Як відомо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що українська влада повинна якомога скоріше приступити до переговорів з терористами, які діють на сході України.

Це спричинило обурення українців, які влаштували флеш-моб на сторінці Меркель у Facebook, де в коментарях проводили аналогії між нею та гітлерівським міністром закордонних справ Йоахімом фон Ріббентропом.

Згодом Меркель у телефонній розмові із Порошенком запевнила його, що вона мала на увазі зустріч контактної групи, а не переговори з терористами.

Однак із сайту канцлера Німеччини заклик до переговорів "між українським урядом і сепаратистами" не зник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: