РФ розгортає на кордоні з Україною техніку: Оса, Стріла, танки, БТРи

Субота, 2 серпня 2014, 14:12

Росія продовжує концентрувати війська неподалік від українського кордону.

Про це заявив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко у ході брифінгу.

"На напрямку Єкатєріновка (РФ) – Шевченко (Україна), на території Росії за 3 км, виявлено розгортання на позиціях 3-х установок БМ-21 та безпілотних літальних апарати. 1 серпня зафіксовано рух колони військової техніки – до 10 тентованих автомобілів КамАЗ  -  на автодорозі Погар (РФ) – Стародуб (РФ)", - зазначив Лисенко.

За даними РНБО, в районі Трубчевська також спостерігалось переміщення колони військової техніки, яка складалася з вантажівок та БТРів.

"Виявлено місце дислокації великого угрупування російських військових в районі н.п. Малинівка та Наумовка Бєлгородської області за 5 км від кордону. До складу угрупування входять близько 1000 військових, 12 танків Т-72БМ, 52 БТР-80/82А., 12 мінометів різного калібру, 4 ЗРК "Оса", 2 ЗРК 9К35 "Стріла-10" та 2 зенітні установки ЗУ-23", - додав речник РНБО.

Окрім того, за даними РНБО, керівники Бєлгородської, Курської та Брянської областей (РФ) дали вказівку сільгосппідприємствам та фермерам закінчити збирання врожаю до 3 серпня на полях, які розташовані в прикордонній смузі.

Також на українсько-російському кордоні припинено роботу трьох російських пунктів пропуску. Південним митним управлінням Федеральної митної служби РФ закрито пункти пропуску "Новошахтинськ", "Гуково" та "Куйбишево".

Карта військових дій станом на 2 серпня. Джерело rnbo.gov.ua

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування