Гелетей просить росіян перевірити, чи не в полоні їхні родичі-військові

Понеділок, 25 серпня 2014, 23:44

Міністр оборони України просить родичів російських військовослужбовців поцікавитися, чи не знаходяться вони на території України.

Про це він написав у своєму Facebook у зв'язку з затриманням десяти військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в \ ч 71211).

"Я звертаюся до родичів російських військовослужбовців. Негайно дізнайтеся, де насправді знаходяться ваші рідні. Заберіть їх з України, де вони змушені гинути за приватні інтереси групи кремлівських чиновників, яким байдужа доля ваших родичів і вашої країни", - підкреслив міністр.

"Сьогодні Збройні Сили України захопили в полон багато російських військовослужбовців. Офіційно вони знаходяться на навчаннях в різних куточках Російської Федерації. Реально - беруть участь у військовій агресії проти України", - написав Гелетей.

"Їх рідні давно не можуть вийти з ними на зв'язок і не знають нічого про їх місцезнаходження. Терористи засипають тіла загиблих будівельною технікою, не залишаючи навіть написів на хрестах", - додав він.

Також стали відомі прізвища та фото полонених російських військовослужбовців, які обрилюднює УНІАН.

Так, затримані Архипов Сергій Олександрович,

Архіпов

Горяшін Андрій Валерійович,

Горяшин

Почтоев Єгор Валерійович,

Почтоєв

Генералов Олексій Миколайович,

Генералов

Савастеєв Володимир В'ячеславович,

Савастеєв

Романцев Іван Ігорович,

Романцев

Смирнов Сергій Олексійович,

Смірнов

Івван Васильович Мільчаков

Мільчаков


За інформацією Міноборони, 24 серпня біля селища Дзеркальне в Донецькій області, яке знаходиться в 20 км від кордону з Росією, були затримані 10 військовослужбовців контрактної служби зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98-ої повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ Збройних Сил Російської Федерації.

До складу групи також входили артилерійський дивізіон, розвідрота та підрозділи забезпечення загальною кількістю 350-400 осіб, близько 30 бойових машин десанту, 18 артилерійських установок "Нона" та інші автотранспортні засоби загальною кількістю до 60 одиниць.За результатами допиту встановлено, що вказані військовослужбовці тижнем раніше залізничним ешелоном були відправлені з Костроми в Ростов-на-Дону.

Затримані були одягнені у військову форму російського зразка, без ознак, маскувальні халати. На техніці розпізнавальні знаки зафарбовані зеленим кольором, замість них нанесені білі кола.

 Особовому складу повідомили про початок батальйонних тактичних навчань. В ніч на 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і почав здійснення маршу в сторону території України в режимі радіомовчання.

Група перетнула кордон і йшла на Іловайськ.

2 бронемашини відстали від групи, одна з них була знищена. Командир взводу старший лейтенант Михайло Міленко з місця події зник, залишивши підлеглих, які вирішили пробиватися до своїх, але через деякий час потрапили в оточення і були змушені без бою здатися силам АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...