З боку Росії увійшли 30 танків та військові - джерело

Вівторок, 26 серпня 2014, 19:49

Російські регулярні війська увійшли на територію України зі сторони Таганрога.

Про це повідомляють прикордонники і бійці добровольчих батальйонів, які зараз в тому районі, пише на своїй Facebook-сторінці журналіст Роман Бочкала.

Згідно з інформацією, угрупування розпочали вторгнення в понеділок увечері через поля в напрямку Маркіно. Саме там стався прорив.

З боку Росії увійшли 30 танків, легкоброньована техніка та жива сила. Вони знаходяться на 8 кілометрів углиб української території. Контролюють 6 прикордонних сіл. Зокрема, такі, як Маркіно, Щербак, Рози Люксембург.

Як відзначає Бочкала, окупанти виставляють блокпости, залишаючи на кожному по 3 танка і 2 БТР, взвод особового складу, і просуваються далі. В передмісті Новоазовська чутні постріли. На захоплених територіях, російські військові не приховують знаків розрізнення.

Вслід за ними з території Російської Федерації, повідомляє журналіст, увійшли представники "ДНР". Вони просять місцеве населення кілька днів перечекати "неспокійну ситуацію", і обіцяють, що потім "все буде добре, буде своя республіка".

"Українські військові змушені відступати під натиском артобстрілів тому числі з установок "Град". Є втрати серед прикордонників і бійців батальйонів тероборони, а також тяжкопоранені. Наші бійці просять підмогу і важку техніку. Інакше, кажуть, не зможуть утримати Новоазовськ. У разі втрати Новоазовську, дорога на Маріуполь, за їхніми словами, буде відкрита", - відзначає журналіст.

Як відомо, колона російської військової техніки у понеділок, 25 серпня, вранці спробувала зробити прорив з території Росії в Україну в районі Новоазовська, повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Завдяки оперативним діям українських підрозділів, колона була розчленована. Основна частина колони зупинена вогнем наших сил", - повідомив він.

"Частина колони (попередньо - 10 БТР, 2 танка і 2 КамАЗи) продовжила рух углиб території України. Сили АТО починають дії з її знищення", - додав Тимчук, слова якого пізніше підтвердили в прес-центрі АТО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News