В центрі АТО підтвердили інформацію про спробу прориву військових з території РФ

Понеділок, 25 серпня 2014, 11:41

Колона російської військової техніки в понеділок вранці спробувала здійснити прорив з території Росії в Україну в районі Новоазовська.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Завдяки оперативним діям українських підрозділів, колона була розчленована. Основна частина колони зупинена вогнем наших сил", - повідомив він.

"Частина колони (попередньо - 10 БТР, 2 танка і 2 КамАЗи) продовжила рух углиб території України. Сили АТО починають дії з її знищення", - додав Тимчук.

Інформацію про вторгнення російських військ підтвердив керівник батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Вторгнення російських окупантів відбулося. Поки локальне і таке, що легко перебороти", - написав він на своєму Facebook.

"Згідно з інформацією з Донецького прикордонного загону, сьогодні вранці до 50 одиниць бронетехніки перетнуло кордон з РФ в районі Новоазовську. Також проводився артобстріл нашої території. Частина техніки (до 40 одиниць) висунулася в район Маріуполя, частина рушила в бік Кутейникове – Амвросіївка - Іловайськ", - повідомив він.

"Жодних страшних боїв в районі Маріуполя станом на півгодини тому не було. Судячи з усього, був вогневої контакт з розвідгрупою. Один поранений. Всі істерики з цього приводу – недоречні. Жодних епічних боїв там не відбувається (у мене прямий зв'язок з командуванням сектора і 7 поранених в місцевій лікарні, які вже ходять і все бачать)", - додав Семенченко.

"Мною як командиром батальйону, що знаходиться в районі ймовірного блокування угрупування, що проривається на північ, ухвалено рішення сформувати мобільні групи винищувачів танків, озброєних сучасними ПТКР і зенітками на мобільних платформах. Дані групи вже висуваються на комунікації. Спалимо всіх, кого побачимо", - заявив він.

У прес-центрі АТО близько 11:12 25 серпня повідомили про спробу прориву військових з РФ і додали, що з території Росії тривають обстріли в напрямку Новоазовська.

 

"Сьогодні вранці відбулася спроба порушення лінії кордону змішаною колоною бронетехніки в районі населених пунктів Щербак-Новоазовськ. Прикордонники вступили в бій, в результаті чого подальше просування ворожої техніки зупинено на напрямку Щербак-Маркін. Підрозділи Державної прикордонної служби перекрили основні напрямки руху і продовжують бій в напрямку Новоазовськ-Маріуполь", - сказано в заяві.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News