ЄС обговорить нові санкції проти Росії у суботу

Четвер, 28 серпня 2014, 20:25

Глави держав та урядів Європейського Союзу на позачерговому саміті в суботу, 30 серпня, обговорять ситуацію в Україні та можливість розширення санкцій проти Росії.

Про це повідомила канцлерка Німеччини Анґела Меркель на прес-конференції в Берліні в четвер, 28 серпня.

"Ми отримуємо повідомлення про розширення присутності російських солдатів, нову дестабілізацію й нові пересування сепаратистів у районах, де досі було тихо", - цитує Меркель інформагенція Reuters.

За словами німецької канцлерки, ЄС постійно давав зрозуміти, що в разі подальшої ескалації ситуації в Україні обговорюватимуться подальші санкції.

"Це питання стоятиме на порядку денному саміту, і ми маємо спитати себе, як ми реагуватимемо", - констатувала Анґела Меркель. В

Вона додала, що Євросоюз прагне дипломатичного розв'язання кризи і "не послабить своїх прагнень", однак ситуація після зустрічі президентів Володимира Путіна та Петра Порошенка в Мінську погіршилась.

У свою чергу глава уряду Великої Британії Девід Кемерон заявив, що якщо Росія не змінить своєї політики стосовно України, це призведе до нових для неї наслідків, повідомляє британська телерадіокорпорація "Бі-Бі-Сі".

"Ми закликаємо Росію піти іншим шляхом і домагатися політичного розв'язання цієї кризи. Якщо Росія цього не зробить, то, поза сумнівом, будуть нові наслідки", - зазначив він.

Водночас, за інформацією міністра закордонних справ України, у п'ятницю, 29 серпня, відбудеться внутрішня розмова, що стосується останніх подій в Україні.

"Говорив з Ештон (верховний представник ЄС із питань закордонних справ Кетрін Ештон) та Могеріні (глава МЗС Італії Федеріка Могеріні). Запевнили мене: завтра в ЄС відбудеться серйозна внутрішня розмова щодо російського вторгнення. Очікуємо рішень та дій ЄС", - написав він у мікроблозі в Twitter у четвер увечері.

Як відомо, Кемерон та президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей зійшлися на думці, що ЄС слід продовжувати тиснути на президента РФ у зв'язку з ескалацією ситуації на Донбасі.

Німецька хвиля, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News