Турчинов і Яценюк виступили проти Тимошенко на чолі списку - Кожем'якін

П'ятниця, 29 серпня 2014, 14:50

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та екс-секретар РНБО Андрій Парубій не згодні з тим, щоб виборчий список ВО "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах очолювала Юлія Тимошенко.

Про це повідомив на прес-конференції в п'ятницю заступник глави ВО "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, рішення про те, що виборчий список ВО "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах очолить Юлія Тимошенко, було прийнято на засіданні політради партії 21 серпня.

Крім того, на політраді було прийнято рішення про те, що угоду про створення коаліції в майбутньому складі Верховної Ради слід підписувати після виборів, а не до них.

"Третє питання, яке проголосувала політрада, - це питання угоди в разі перемоги політичних сил - на посаду прем'єра від нашої партії буде висунуто пана Яценюка", - сказав Кожем'якін.

"З рішеннями політради ці люди (Турчинов, Яценюк, Парубій - ред.) не погодилися, тому вони просто встали і пішли. Про те, що вони відкололися (від ВО "Батьківщина" - ред), я ще не чув, бо заяву про вихід з партії "Батьківщина" я не бачив ", - сказав Кожем'якін.

Як відомо, 27 серпня глава МВС Арсен Аваков заявив, що в партії "Батьківщина" стався великий розкол. З партії крім нього йдуть майже всі ключові політики, серед них Турчинов, Яценюк, Парубій.

Нагадаємо, що в той же день стало відомо, що Юрія Луценка одноголосно обрали головою партії президента "Солідарність".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News