Баррозу теж попередив Путіна, що вторгнення йому не зійде з рук

П'ятниця, 29 серпня 2014, 21:32

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним висловив глибоке занепокоєння останніми подіями.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської комісії.

"Президент Єврокомісії висловив глибоке занепокоєння останніми подіями в Україні, які суперечать зусиллям ЄС щодо налагодження дипломатичних і прагматичних рішень вирішення питань щодо Угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі та енергетичних відносин між Росією і Україною", – йдеться у повідомленні.

Жозе Мануель Баррозу у розмові з Володимиром Путіним засудив вторгнення російських військ на територію України.

"Баррозу закликав президента Путіна змінити поведінку, наголосивши, що важко продовжувати дискусію, коли стикаєшся з рецидивами щодо ескалації конфлікту. ЄС вже дав зрозуміти, що подальша дестабілізація в Україні і регіоні буде дорого коштувати", – наголошується у повідомленні Єврокомісії.

У повідомленні на сайті Кремля про розмову Путіна і Баррозу повідомляється лише, що сторони обговорили подальшу співпрацю за результатами мінської зустрічі.

"Обговорювалися подальші спільні дії за підсумками мінської зустрічі глав держав Митного союзу з президентом України та представниками ЄС, в тому числі у контексті Угоди про асоціацію України з ЄС і транзиту російського газу через територію України", – йдеться у повідомленні Кремля.

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ. За даними з альянсу, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Росія не визнає факту вторгнення її військ на територію України, хоч відповідні заяви лунали вже з боку не лише України, але й низки країн Заходу. Постпред Росії в ООН Віталій Чуркін напередодні, однак, заявив, що "в Україні є російські добровольці".

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування