Російську журналістку депортують з України через провокації

Неділя, 3 серпня 2014, 18:58

Щодо громадянки Росії Аліни Епрім'ян, яка працює на відеоагентство Ruptly (Берлін) та є підрозділом російського прокремлівського пропагандистського телеканалу Russia Today, ухвалено рішення про її примусове повернення з території України.

Як повідомляє "Закарпаття онлайн", таке рішення ухвалено управлінняям СБУ в Закарпатській області, яке  визнало дії журналістки такими, що завдають шкоду національним інтересам.

В СБУ повідомили, що ця громадянка "задавала місцевим мешканцям провокаційні запитання, намагалася підбурити їх на масштабне заворушення і вияв невдоволення частковою мобілізацією та необхідністю участі чоловіків в антитерористичній операції".

"Дії іноземки викликали підозру в місцевих журналістів та окремих учасників мітингу, через що громадяни звернулися до СБУ", - йдеться у повідомленні.

1 серпня в с.Ракошині на Закарпатті громада спершу планувала перекривати трасу міжнародного значення Київ – Чоп, і на події помітили незнайому журналістку.

На запитання місцевих журналістів вона сказала, що з Дубаю, має американське громадянство і працює на Берлін.

За її словами, народилась у Тбілісі, а в Ракошино приїхала, "бо тут цікаво". 

Місцеві журналісти з’ясували, що Епрім’ян раніше працювала серед сепаратистів у містах Слов’янську і Краматорську.

Крім того проросійський журналіст із Британії, фрілансер RT Ґрем Філліпс, теж недавно депортований із України, згадав, як вона також працювала серед сепаратистів у Донецьку і як вони разом були в Маріуполі 9 травня, коли в тому місті сепаратисти штурмували міський відділ міліції.

Фото з zakarpattya.net.ua
 

Джерело відео - Віктор Чиж

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: