У Путіна заявили, що його неправильно зрозуміли

Неділя, 31 серпня 2014, 15:09

У заяві президента РФ Володимира Путіна йдеться не про надання державності окупованим територіям, а про інклюзивні переговори всередині самої України.

Такі пояснення журналістам дав прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков після трактувань, які зявилися в інтерв'ю, даного Путіним Першому каналу, передає Итар Тасс.

"З'явилися трактування, що, мовляв, президент говорив про те, що це переговори про державність сходу України. Якщо просто почитати його заяву, то зрозуміло, що це не так", - зазначив Пєсков.

"Президент, власне, говорив про ті самі інклюзивні переговори, необхідність якнайшвидшого початку яких була акцентована досить давно ще в документах, які підписувалися в самих різних форматах", - сказав він.

"Це ті самі інклюзивні переговори, які повинні визначити взаємовідносини зі східними регіонами, тобто це - переговори всередині України, що стосуються внутрішньоукраїнського устрою з тим, щоб інтереси східних регіонів країни, інтереси Новоросії враховувалися: як, якою мірою, за допомогою яких механізмів і так далі. Ось що малося на увазі президентом ", - пояснив прес-секретар.

Пєсков додав, що "мова абсолютно не йде" про надання якогось статусу.

"Це випливає із заяви президента. В даному випадку це абсолютно невірне трактування", - уклав він.

За його словами, тільки Україна може домовитися з бойовиками про врегулювання конфлікту, взявши до уваги інтереси населення.

Він зазначив, що не можна говорити про домовленість між президентами Росії та України про врегулювання конфлікту.

"Це неможливо. Бо це не конфлікт між Росією та Україною, а внутрішньоукраїнський конфлікт", - сказав Пєсков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...