Кримінальні справи проти Кернеса поновлені - Аваков

Четвер, 7 серпня 2014, 10:36

Поновлено розслідування в рамках кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це у своєму Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Кернес - чиновник першої категорії і за законом справи стосовно нього може вести тільки прокуратура. Провадження, де у нього був домашній арешт, як мені сьогодні повідомили припинене слідчим генпрокуратури, виявляється відновлено", - написав він.

За словами Авакова, в МВС вивчаються ряд матеріалів, за якими буде дана оцінка дій співробітників та посадових осіб Харківської міськради під керівництвом Кернеса.

"Буде конкретика рішень-будемо говорити про це публічно в рамках процесуального кодексу. До того - не коректно. Але, щось мені підказує ми ще почуємо на цю тему", - зазначив глава МВС.

Як повідомлялося, в середу Кернес з'явився на робочому місці, він провів засідання Харківської міськради, на якому звання почесного харків'янина було присвоєно члену Ради Федерації Росії Олександру Шишкіну.

Кернес також заявив, що вважає губернатора області Ігоря Балуту і міністра внутрішніх справ Авакова причетними до замаху на нього.

Досудове розслідування проти мера Харкова було призупинено "у зв'язку з важкою хворобою підозрюваного".

Як відомо, проти Кернеса було порушено справу за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Кернес підозрюється в організації викрадення людей за часів Євромайдану в Харкові.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування