Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київський воєнком нагадав, що в армію призивають не на 45 днів, а до дембеля

Четвер, 7 серпня 2014, 15:06

Мобілізованих до лав Збройних сил призивають не на 45 днів, а на весь період, доти, доки не буде ухвалено закон про демобілізацію.

Про це на брифінгу повідомив військовий комісар Київського міського військкомату полковник Володимир Кидонь, передає "Укрінформ".

"Термін проведення черги мобілізації - 45 днів. Я вчергове акцентую: деякі громадяни розуміють так, що були призвані на 45 днів. Це неправильно. Це термін, який визначається державою, щоб виконати заходи з мобілізації ... А термін служби - від початку призову і до Закону України про демобілізацію", - підкреслив Кидонь.

Крім того, військовий комісар зазначив, що наразі в рамках третьої черги мобілізації відбувається друга хвиля мобілізаційного розгортання.

"У третьої черги буде п'ять хвиль мобілізаційного розгортання. Кожна хвиля триватиме по сім днів. Перший день - це буде оповіщення, другий - медична комісія, і четвертий-п'ятий, шостий день - це подавання мобілізаційних ресурсів у певні частини. Ми зараз працюємо за другою хвилею мобілізаційного розгортання", - повідомив Кидонь.

За його словами, мобілізований рядовий на сході України наразі отримує від 5 до 8 тисяч гривень, а командир батальйону - 16 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування