Яценюк: Рада не побачить держбюджету-2015 без проведення низки реформ

Понеділок, 15 вересня 2014, 15:46

Кабінет міністрів не вноситиме на розгляд Верховної Ради проект бюджету на 2015 рік до моменту ухвалення парламентом пакету урядових економічних реформ.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на позачерговому засіданні КМУ, висловлюючи спільну думку членів уряду.

За його словами, Кабмін підготував 2 варіанти проекту бюджету на 2015 рік, один з яких базується на нинішній податковій базі, а інший – на нормах, розроблених в пакеті економічних реформ.

"Можу чітко заявити – і це спільна позиція усього складу Кабміну – на чинній податковій базі, без проведення податкової реформи, реформи єдиного соцвнеску і бюджетної реформи  уряд не буде подавати бюджет, оскільки це буде процесс економічного падіння, а не стабілізації", - заявив Яценюк.

За його словами, пакет економічних реформ розроблявся Кабміном впродовж кількох тижнів і буде схвалений на засіданні у понеділок (15 вересня).

"Перше – це нова редакція податкових змін, друге – радикально нова система оподаткування єдиним соціальним внеском, третє – зміни до бюджетного кодексу", - зазначив премьер.

"Ми звертаємося до парламенту з проханням підтримати пакет економічних реформ і в залежності від того, що парламент проголосує, ми невідкладно внесемо закон україни про державний бюджет. Я наполягаю, що ці рішення мають бути ухвалені ще нинішнім складом парламентом", - підкреслив Яценюк.

Також він зазначив, що у новому бюджеті також передбачені норми щодо децентралізації бюджетних потоків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування