Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Білоруська асоціація журналістів" бойкотує конференцію у Москві

Четвер, 18 вересня 2014, 12:47

Громадське об'єднання "Білоруська асоціація журналістів" бойкотує щорічну конференцію Європейської федерації журналістів у Москві.

Про це йдеться у відкритому листі БАЖ.

Керівництво мотивує своє рішення принципами кодексів етики, а також почуттям глибокої поваги до українського народу, вимушеного вести на своїй землі неоголошену війну з сепаратистами.

"Ми вважаємо конференцію EFJ головною подією року в світі європейської журналістики. Тому від імені членів нашої національної організації ми висловлюємо незгоду з проведенням цієї конференції в столиці держави, влада якої протягом останнього часу цілеспрямовано сприяли і сприяють руйнуванню етичних та професійних стандартів журналістики", - сказано в листі.

"На наших очах в російських медіа відбувається безсовісна підміна інформаційної функції засобів масової інформації маніпулятивною і пропагандистською.

Очевидно, що влада Росії безпосередньо стимулює цей ганебний процес, публічно і масово відзначаючи державними нагородами найбільш активних учасників руйнування базових принципів об'єктивної журналістики", - наголошують у БАЖ.

Саме тому нам здаються непереконливими аргументи частини європейських колег, що в цей складний для російської журналістики момент проведення щорічної конференції EFJ в Москві стане вираженням міжнародної підтримки російської журналістської спільноти.

Крім ГО "БАЖ" про неучасть у московському форумі оголосили Польща, Грузія, Угорщина, Люксембург, Словенія, Україна та Фарерські острови.

Збираються брати участь в ньому Австрія, Хорватія, Данія, Фінляндія, Франція, Велика Британія, Греція, Ісландія, Ірландія, Італія, Чорногорія, Росія, Сербія, Іспанія, Швеція, Швейцарія і Туреччина.

Нагадаємо, що 14 вересня представники Асоціації польських журналістів, Національної спілки журналістів України і Незалежної медіапрофспілки України закликали членів EFJ не проводити в Москві конгрес.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...