Будівлю Меджлісу у Сімферополі блокують судові пристави

Четвер, 18 вересня 2014, 14:34

До будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі прибули близько півтора десятка співробітників Управління федеральної служби судових приставів по Республіці Крим.

Частина з них заблокувала вхід до будівлі, нікого не впускають і не випускають, повідомляє кореспондент "Крим. Реалії".

Представники служби склали протокол і виписали штраф голові благодійного "Фонду "Крим" Ризі Шевкієву – за те, що він не забезпечив відсутність людей у будівлі до часу, зазначеного у постанові-попередженні про виселення. Сума штрафу – 50 тисяч рублів.

У будівлі крім судових приставів перебувають члени й співробітники Меджлісу.

Як заявив журналістам керівник Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, суд у даній справі (про виселення) буде засідати 22 вересня.

Меджлісівці наголошують, що не мають права завчасно проводити арешт і виселяти людей із будівлі. 

17 вересня  Ризі Шевкієву, який очолює Фонд "Крим", на балансі якого перебуває Меджліс кримськотатарського народу, судові пристави зачитали постанову про те, що Фонд і низка кримськотатарських організацій повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта у центрі Сімферополя.

Цьому передував обшук 16 вересня в будівлі Меджлісу, після якого були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатрського народу, кілька релігійних книг, комп'ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування