Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третій "гуманітарний конвой" РФ складе 170 автомобілів - ЗМІ

Четвер, 18 вересня 2014, 17:27

Третій "гуманітарний конвой", який Росія має намір відправити в Луганськ, складе 170 автомобілів.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс-Юг" у четвер.

Повідомляється, що журналісти на місці базування конвою з гуманітарною допомогою для південного сходу України у місті Кам'янськ-Шахтинський Ростовської області перевірили вміст вантажних платформ білих КАМАЗів.

"Третій конвой піде в Луганськ у складі близько 170 автомобілів, КАМАЗи готові до виїзду", - сказав один з водіїв конвою.

Він зазначив, що на Україну буде переправлено близько двох тисяч тонн вантажу: продукти харчування, питна вода, предмети першої необхідності.

Крім того, жителям Донбасу направлять близько 300 електрогенераторів і більше 30 тонн медикаментів, розповів водій.

Журналісти на свій вибір оглянули вантажні відсіки декількох автомобілів, сказала кореспондент агентства.

Як відомо, 22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з гуманітарною допомогою без дозволу влади України перетнула кордон і почала рух у бік Луганська. В РФ заявляли, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, за оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни повантажили обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виробляються патрони для стрілецької зброї.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування