Остаточну доповідь про катастрофу "Боїнга-777" буде опубліковано влітку 2015 - МЗС Нідерландів

П'ятниця, 19 вересня 2014, 18:20

Заключну доповідь щодо причин катастрофи авіалайнера "Боїнг-777" Малазійських авіаліній на Донбасі можуть опублікувати влітку 2015 року.

Про це повідомив Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тіммерманс, передає Інтерфакс-Україна.

"Як сказано в попередній доповіді, хоча додаткове розслідування на місці катастрофи більш бажане, є можливість провести ефективне розслідування, грунтуючись на інших наявних джерелах, і підготувати заключну доповідь.

Як очікується, її буде опубліковано влітку наступного року ", - сказав Тіммерманс, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН в п'ятницю.

Тіммерманс наголосив, що Нідерланди мають намір домогтися відповідальності винних у трагедії.

"Прокурор Нідерландів почав широкомасштабне кримінальне розслідування, найбільше в історії Голландії. Наш уряд було проінформовано службою прокурора про те, що це складне розслідування, але досягнуто прогрес", - зазначив він.

За словами глави МЗС Нідерландів, зараз ідентифіковані 225 з 298 жертв катастрофи.

Над цим працюють експерти з 11 країн. "Більшість останків зібрано, але ми повинні зробити так, щоб всі останки і речі були повернуті додому", - сказав Тіммерманс.

Нагадаємо, нідерландська прокуратура заявляє, що основною версією катастрофи малайзійського "​​Боїнга" рейсу МН-17 є збиття ракетою "земля-повітря".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування