Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Під Дебальцево військові потрапили в "котел" – ЗМІ

Субота, 20 вересня 2014, 11:57

Під Дебальцеве (Донецька обл.) українські військові потрапили в оточення терористів і російських військ: двоє бійців загинули, 16 поранені

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на джерело з місця подій.


За даними ЗМІ, українських бійців оточили з чотирьох сторін танками, Градами і артилерією.

"Під Дебальцеве "котел". Наші в оточенні, їх розстрілюють. Була команда тримати позиції, але важкої техніки немає", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, як повідомляє 5 канал, командир 11-го батальйону "Київська Русь" Олексій Савич заявив: терористи продовжують обстріли блокпостів українських військових поблизу Дебальцевого на Донеччині. 

З його слів, керівництву батальйону наказали відвести техніку та артилерію в тил, а бойовики цим користуються і постійно відкривають вогонь у бік сил АТО.

За його словами, за останній час батальйон поніс втрати: двоє загиблих і 16 поранених.

"Лише сьогодні від обстрілів на центральному блокпості у нас п'ятеро поранених, на щастя, "двохсотих" немає. Наші блокпости постійно обстрілюють з мінометів, іншої артилерії. Вчора було знищено одну з машин батальйону, втрачено багато боєприпасів. Де-факто, котел під Дебальцевим існує, на північ від міста перекриваються дороги. Вечорами на дорогах за Дебальцевим терористи полюють на техніку, нещодавно ледь не захопили нашу санітарну машину", - зазначив Савич.

За його словами, відповідно до мінських домовленостей, старше командування відвело важку техніку, а тому його батальйон позбавився частини вогневої підтримки. Свою ж артилерію батальйон забирати з фронту не буде.

"Ворожою технікою оперують російські кадрові військові: і танками, і "САУшками". Очевидно, що не можна так навчитися добре ними оперувати за кілька місяців, це справа кількох років. Вони добре підготовлені", - зазначає Савич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування