Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Львочкіна не піде на вибори. Пропонує членам перемагати самотужки

Неділя, 21 вересня 2014, 11:25

"Партія розвитку України" (очільник - Сергій Ларін) не братиме участь у позачергових парламентських виборах.

Про таке рішення ПРУ повідомляється на сайті політсили за підсумками засідання політради партії.

При цьому в ПРУ зауважили, що "члени партії можуть брати участь у позачергових виборах у прийнятний для них спосіб за умови призупинення членства в партії на  період виборчої кампанії". 

Серед головних причин рішення відмовитися  від участі у виборах - призначення виборів в умовах ведення воєнних дій на Сході України порушує стандарти демократичних виборів, "мільйони виборців будуть позбавлені права взяти участь у волевиявленні", "нові політичні сили фактично усунуті від рівної конкуренції із старими і фактично вже дискредитованими партіями в умовах швидкоплинної виборчої кампанії за закритими списками і конкуренції "гаманців", а не ідей в одномандатних округах".

"Призначені за таких умов і обставин вибори за визначенням не можуть призвести ні до очищення, ні до реального оновлення парламенту", - заявили в ПРУ.

Пізніше партія "Опозиційний блок" під керівництвом екс-прем'єра та регіонала Юрія Бойка оприлюднила свою першу десятку зі списку кандидатів на вибори до ВР 26 жовтня. До неї, зокрема, увійшов і лідер "Партії розвитку України" Сергій Ларін. 

Як відомо, Партію розвитку України створив екс-глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін із соратниками. Очолив її Сергій Ларін - екс-губернатор Кіровоградської області та екс-заступник глави АП під час президентства Януковича.

14 вересня відбувся форум "Опозиційного блоку", до якого  увійшли 6 партій: "Партія розвитку України", "Україна вперед", "Партія державного нейтралітету України", "Трудова Україна", партія "Центр" (очільник – Вадим Рабинович) та  партія "Нова політика".

Один з керівників "Партії розвитку України" Юрій Мірошниченко заявив, що партія "Опозиційний блок" затвердить виборчий список на своєму з'їзді 15 вересня. Також, за словами Мірошниченка, в "Опозиційному блоці" Партія розвитку України стане "стрижнем".

Ларін заявив, що список кандидатів у нардепи від "Опозиційного блоку" буде сформовано "сьогодні-завтра". При цьому Ларін не уточнив, хто очолить цей список.

На початку вересня стало відомо, що Партія регіонів і Партія розвитку України ухвалять рішення про об'єднання в "опозиційний блок" для участі в парламентських виборах на засіданнях вищих органів цих партій.  14 вересня секретар президії Партії регіонів Борис Колєсніков заявив, що Партія регіонів не має наміру брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради України. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування