Родичі загиблих у Боїнгу-777, збитому бойовиками, судитимуться з Україною

Неділя, 21 вересня 2014, 15:23

Родичі загиблих в авіакатастрофі під Донецьком громадян Німеччини подають позов до Європейського суду з прав людини проти уряду України і президента країни Петра Порошенка.

Про це 21 вересня повідомляє Bild am Sonntag з посиланням на німецького адвоката Ельмара Гімуллу.

Адвокат представляє інтереси трьох постраждалих сімей.

За його словами, влада України винна в "ненавмисному вбивстві з необережності" всіх пасажирів малазійського Боїнга.

За словами адвоката, Україна не забезпечила безпеку свого повітряного простору, тим самим, порушивши норми міжнародного права.

Гімулла вважає, що крім відшкодування матеріального збитку родичі мають право і на виплату компенсацій за моральні страждання.

Адвокат розраховує на суму близько одного мільйона євро за кожну жертву.

Разом з тим член Європейського комітету проти тортур Микола Гнатовський зазначив у своєму Facebook: "До ЄСПЛ, як відомо, можна звернутися лише після вичерпання національних засобів правового захисту".

"Іншими словами, спочатку треба пройти українські суди. ... В принципі, якщо заяву все ж буде коли-небудь подано в ЄСПЛ (вже точно не через два тижні), то суд навряд чи буде мати занадто великі проблеми з тим, щоб встановити відповідальність не України, а Росії", - додав Гнатовський.

 

17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Перший звіт про результати катастрофи було оприлюднено 9 вересня у Гаазі. 

"Дождь"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News