Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент: закону про особливий статус Донбасу не існує

Четвер, 25 вересня 2014, 14:52

Президент Петро Порошенко стверджує, що прийняті 16 вересня закони щодо Донбасу не дають цій території жодного особливого статусу.

Про це він заявив під час прес-конференції.

"Зараз я скажу вам сенсаційну новину. Ніякого закону про спеціальний статус Донбасу не існує. Це вигадки", – сказав він.

Президент пояснив, що мова йде лише про закон про особливий режим місцевого самоврядування на Донбасі і жодні особливі повноваження чи суверенітет центральна влада України нікому не делегує.

Говорячи про особливий режим самоврядування, Порошенко зазначив, що це є частиною реформ з децентралізації.

"Прокурори будуть призначатися відповідно до закону про прокуратуру. Ніяких проблем. Те ж саме і про міліцію – "народна міліція" діятиме відповідно з українським законом", – запевнив він.

Також Порошенко запевнив, що Україна збереже свою цілісність і жодного анклаву на кшталт Придністров’я на території країни не з’явиться.

"20 років Придністров’я прирекли людей, які жили в одній з найбагатших республік Радянського Союзу, на рабство. Досвід Придністров’я, Осетії, Абхазії переконує мене і дає підстави для оптимізму, що ми збережемо цілісність держави", – заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: