МВС завело кримінальну справу через вояж депутатів у Держдуму

Четвер, 25 вересня 2014, 18:02

Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за фактом участі народних депутатів у засіданні Державної Думи РФ за статтею про посягання на територіальну цілісність України.

Про це на брифінгу в четвер у Києві заявив радник глави відомства Зорян Шкіряк, передає "Інтерфакс-Україна".

"За фактом участі народних депутатів у засіданні Державної Думи Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження", - сказав він.

Шкіряк уточнив, що провадження відкрито за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 5-10 років.

Згодом голова МВС Арсен Аваков підтвердив, що порушено таку справу проти 24 депутатів.

У складі групи були нардепи: Олійник В.М., Бондаренко А.А., Повалій Т.М., Лук'янов В.В., Лютікова В.І., Бобків А.Н., Горохова С. А. Присяжнюк О.А., Дзоз В.А., Буховець А.Ю., Васильєва Г.А., Гончаров С.В., Козуб О.А., Мураєв Е.В., Самойленко В.П., Тихонов В.М., Чуб В.Е., Голуб О.В., Зубчеський А.П., Демедюк В.Х., Кудря В.І., Медяник В.Ю., Скаробойвичук Р.В., Шугало Р.В.

Як відомо, Турчинов назвав поїздку ряду народних депутатів до Держдуми РФ неповагою до України і зрадою країни.

Про зустріч українських парламентарів зі спікером нижньої палати повідомив глава комітету у справах СНД Леонід Слуцький, зазначивши, що вони з ризиком для життя "відстоюють інтереси" русского міра ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування